Centrumontwikkelingen

Centrumontwikkelingen

Nieuwbouw aan de Gemeentewerf

Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs start Batenburg B.V. begin april met de bouw van zes appartementen, ‘De Werf’ genaamd en zorgvilla ‘Berckendael’. De heiwerkzaamheden staan gepland voor de eerste week van april. Gedurende de bouw wordt de Warmoezerij afgesloten voor verkeer. De verwachting is dat de afsluiting tot medio december 2018 duurt. Tot die tijd is de Warmoezerij te bereiken via de Westersingel. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

De Werf

Aan de Gemeentewerf worden 6 luxe appartementen gerealiseerd. Elk appartement is voorzien van eigen parkeerplaatsen. Deze bevinden zich onder het gebouw in een afsluitbare garage. Het gebouw wordt voorzien van een groene gevel.

Nieuwbouwvilla Berckendael

Villa Berckendael is in een kleinschalige luxe, particuliere zorgvilla voor senioren. Elke bewoner heeft een eigen appartement met een eigen badkamer, kitchenette en aparte slaapkamer.

Vanuit de visie ‘familiaire zorg’ spant het professionele zorgteam zich dagelijks in voor de best mogelijke zorg en aandacht voor senioren.

impressie zorgvilla Berckendael

Stichting ASB bouwt seniorenappartementen

Op de plaats van het voormalige kantoor van 3B Wonen aan de Laan van Romen in Berkel en Rodenrijs komt een appartementengebouw voor senioren. In opdracht van de Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs (Stichting ASB) heeft Houweling Architecten uit Bleiswijk een ontwerp gemaakt voor de bouw van 19 appartementen.

Als alles volgens planning verloopt, slaat burgemeester Pieter van de Stadt medio april de eerste paal van het appartementengebouw. Stichting ASB hoopt in mei 2019 te starten met de verhuur van de appartementen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de stichting.

Het gebouw bestaat uit vier woonlagen maar toont als een drielaags appartementengebouw doordat de vierde laag naar achteren is gebouwd. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt de buitenwand opgebouwd uit isolerend materiaal en een laag deel van het dak wordt bedekt met natuurlijk groen. Ook wordt het dak voorzien van zonnepanelen. De bouwtijd bedraagt ongeveer een jaar.

ASB heeft al andere projecten in Berkel en Rodenrijs: de Freesiastraat en de Warmoezerij. In deze projecten is de betrokkenheid onder de bewoners zeer groot. De Stichting hoopt van harte dat de nieuwe bewoners aan de Laan van Romen met net zoveel plezier in het nieuwe gebouw zullen wonen.

impressie seniorenappartementen Laan van Romen

Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

De woningmarkt trekt weer aan. De komende 10 jaar verwachten we dat de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners groeit. Daardoor neemt ook de behoefte aan voorzieningen toe. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs moet dus kunnen voldoen aan de wensen en eisen van ongeveer 68.000 inwoners.

We willen het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van de gemeente. De uitbreiding moet plaatsvinden aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel. 

Eind april 2016 is de aanbestedingsprocedure gestart. In juli 2017 is de opdracht gegund aan de ontwikkelcombinatie Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep. De gemeente werkt in overleg met deze partijen de plannen verder uit. Op 21 februari 2018 is de huidige stand van zaken (Voorlopig Ontwerp) in ’t Manneke gepresenteerd aan een grote hoeveelheid belangstellenden. De presentaties vindt u hieronder. De verwachting is dat in mei 2018 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gaat. Medio 2019 start de bouw.  

impressie centrum Berkel en Rodenrijs

Mobiliteitsplan Berkel

Centrumontwikkelingen maken deel uit van het Mobiliteitsplan Berkel.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina