Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning

Home > Zelf Regelen > Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning

Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning gaat uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid. De Wmo zorgt er voor dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En ook dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo.

Heeft u vragen of hulp nodig over meedoen in de samenleving en zelfstandig wonen zoals bijvoorbeeld hoe kan ik ondersteuning krijgen bij het naar buiten gaan en het ontmoeten van mensen of hoe kan ik zelfstandig blijven wonen of hoe kan ik ondersteuning krijgen bij de zorg voor mijn partner, vader, moeder of kind dan kan het Wmo team u helpen bij het zoeken naar een oplossing. Het Wmo-team heeft van maandag tot en met vrijdag telefonisch spreekuur tussen 11.00 en 12.00 uur.

Ondersteuning Jeugd/Wmo/Participatie

Heeft u, een familielid, uw gezin, uw kind of iemand voor wie u zorgt of een cliƫnt ondersteuning nodig op het gebied van Jeugd, Wmo en/of Participatie(uitkering)? U vult dan het inventarisatieformulier ondersteuning Jeugd/Wmo/Participatie in. U vindt dit formulier onder het tabje aanvragen in de producten JeugdhulpWmo, voorzieningen en wijzigingen, Participatie.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina